Mijn voertuig

occasions sneller verkocht

occasions sneller verkocht

Dat melden de analisten van VWE vandaag. Met de daling is de gemiddelde statijd van een occasion bij een autobedrijf 72,8 dagen, het kortst in tien jaar. De daling werd al in 2013 ingezet, in 2009 stond een auto gemiddeld nog zo'n 88 dagen te koop. Volgens VWE wordt de kortere statijd veroorzaakt door een combinatie van de groeiende vraag naar occasions en het feit dat autobedrijven er steeds beter in slagen om courante auto's in te kopen.

Auto's met een dieselmotor horen daar kennelijk steeds minder bij, want bij zelfontbranders nam de statijd vorig jaar juist met 2 procent toe. Toch worden diesels met gemiddeld 72,1 dagen nog altijd het snelst verkocht. Volledig elektrische auto's wisselen zelfs binnen 50 dagen van eigenaar, al moet daar wel bij worden vermeld dat het aanbod gebruikte EV's nog altijd erg klein is. Niet meer dan 614 exemplaren wisselden vorig jaar van eigenaar.

Compacte cross-overs zijn niet alleen nieuw populair, maar behoren ook gebruikt tot de auto's die het snelst een koper vinden. Toch gaat de Opel Karl er met 31 dagen met de hoofdprijs vandoor.

bron: autoweek.nl

Reviews laden

Blijf op de hoogte

Volg ons op social media

Top