Mijn voertuig

Van der Steen Autobedrijf Heiloo maakt autoshowroom energie neutraal

Van der Steen Autobedrijf Heiloo maakt autoshowroom energie neutraal


Crowdfunding project via GreenFund Holland


Heiloo, Maarten en Joop van der Steen hebben de afgelopen dertig  jaar met Noord-Hollandse nuchterheid en uit het niets een prachtig autobedrijf opgebouwd.


Duurzaamheid, kwaliteit en recycling zijn de speerpunten bij Van der Steen Autobedrijf Heiloo. Met twee showrooms en een autowerkplaats zijn zij een begrip in de regio.

Milieubewust ondernemen is voor Maarten en Joop een vanzelfsprekendheid. Op een duurzame en zuinige manier met de leefomgeving omgaan én dit beleid toepassen binnen de bedrijfsvoering is een logisch gevolg. Mede-eigenaar Joop: "Zeven jaar geleden heb ik een aardwarmtepomp thuis laten installeren om het gebruik van aardgas te minimaliseren. Toen was dat nog redelijk ongewoon."

Nu is het tijd voor een volgende grote en duurzame stap; een autoshowroom die netto geen energie meer verbruikt. Mede-eigenaar Maarten: "Duurzaam, milieubewust én maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons belangrijk. We hebben kinderen, kleinkinderen en jonge medewerkers en we willen de aarde zo goed mogelijk voor hen achterlaten", legt hij uit.


Groene stroom

We investeren in het verwarmen van de autoshowroom met een warmtewisselaar. De aardgasaansluiting gaat er uit en we leggen het dak vol met zonnepanelen om de benodigde stroom hiervoor op te wekken en tevens alle verlichting van de autoshowroom te voeden. Hiermee hebben we geen CO2 uitstoot meer en alle benodigde elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen. Tevens kunnen we de elektrische auto van de toekomst opladen met deze energie. Het autobedrijf is prima in staat om de investeringen zelf te bekostigen maar kiest toch voor crowdfunding. Joop legt uit waarom: "We vinden het een mooi idee om onze directe omgeving mee te laten delen in ons succes. Met sparen krijg je bij de meeste financiële instellingen nagenoeg geen rente meer. Wij zetten daar een rendement tegenover en je doet mee aan een groen project zonder thuis zelf zonnepanelen te hebben. Daarnaast willen we laten zien hoe eenvoudig het is om kosten te besparen met een investering in zonne-energie".

 

Bekijk de videoBekijk de actuele opbrengst

Solar Edge laden...

Terug naar het overzicht

Blijf op de hoogte

Volg ons op social media

APP met ons

Ontwikkeld door Zeno Webdevelopment

Top