Mijn voertuig

Wat zegt de kleur van de Auto over iemands persoonlijkheid?

Wat zegt de kleur van de Auto over iemands persoonlijkheid?

De kleur van een auto is soms een lastige keuze, want kies je voor een trendy of juist voor je lievelingskleur? Heb je een keuze kunnen maken? De kleur van de auto kan iets vertellen over jouw persoonlijkheid. Lees hieronder wat.

Zwart

Zwart kan overal mee gecombineerd worden! Lekker makkelijk. Zwart is niet voor niets een populaire kleur. De bestuurder van een zwarte auto is een krachtige en zakelijke rijder. De bestuurder is een elegante man of vrouw en is niet vies van 24 uur en 7 dagen per week zakendoen.

Wit

Als bestuurder van een witte auto ben je misschien wat naïef aangelegd. Maar heb je wel een uiterst zuiver geweten. Je bent een pure perfectionist als het om detail aangaat.

Grijs

Grijs is een populaire kleur in Nederland. De bestuurder van een grijze auto is misschien wat saai. Maar wel ervaren! Een stabiele bestuurder in het verkeer is absoluut geen overbodige luxe. Grijs wordt door veel leaserijders gekozen.

Zilver

Voor de mensen die weten dat grijs saai is, maar die toch geen andere kleur durven te kiezen. Zij kiezen voor een iets moderner jasje. De futuristische kleur zilver. Je bent wat koeltjes maar dat maakt het geheel juist elegant. De altijd rustige bestuurder is een ervaren bestuurder.

Blauw

Blauw is een kleur die zakelijkheid uitstraalt. De autorijder is kalm, oprecht en integer. Professionaliteit staat bij jou op nummer één!

Groen

Als automobilist van een groene auto sta je in het leven met een frisse blik. Je hebt wat met duurzaamheid en ben je een echte natuurgenieter. Met de auto lekker door natuurgebieden rijden heeft jouw voorkeur.

Paars

Heb je een paarse auto dan heb je een creatieve geest. Mensen met een paarse auto durven verder te denken en houden er wel van om op te vallen. Een paarse auto wordt soms geassocieerd met arrogante autorijders.

Rood

Een rode autorijder is energiek en zijn echte levensgenieters. Je kunt soms wat agressief in het verkeer handelen maar dat komt waarschijnlijk door je daadkrachtige karakter.

Bruin

Bruin is dé mannenkleur! De kleur bruin heeft een stoere blik en wordt door veel land- en natuurliefhebbers gekozen. Zo val je in de natuur tenminste niet zo op als je gaat dieren spotten met je verrekijker.

Roze

Niet heel veel mensen kiezen voor een roze auto. En als iemand er eentje koopt is dat meestal een vrouw. Roze is een ultieme vrouwenkleur die de vrouw net wat vrouwelijker maakt dan zij al is. De bestuurder is verder een liefdevolle flirter die op de weg veel plezier heeft.

Geel

Het zonnetje op de weg. Een sportieve bestuurder met een vriendelijk karakter. Niet voor niets hebben veel sportauto’s een gele kleur. Bestuurders van een gele auto rijden als echte coureurs.

Handige feiten:
•Een trendy kleur zorgt ervoor dat de auto meer waard wordt (hogere restwaarde).
•Zwart, wit en grijs/zilver zijn momenteel de populaire kleuren (bron: CBS).
•Groene, blauwe en rode auto’s zijn minder populair (bron: CBS).
•Als iemand de kleur van de auto veranderd moet dat ook worden aangegeven bij de RDW. De kleur van de auto staat namelijk op het kentekenbewijs! Dit geldt ook als de auto een tijdelijke kleur krijgt (carwrappen).
•Er is onderzoek gedaan of de kleur van de auto kan bepalen hoeveel kans je maakt op een ongeluk. Wij adviseren om gewoon goed op te letten in het verkeer!

Reviews laden

Blijf op de hoogte

Volg ons op social media

Top